Ontslag Charis-moderator Jean-Luc Moens – 31 maart 2021

Onze landgenoot Jean-Luc Moens kondigt in een brief aan dat hij zijn taak zal neerleggen als moderator van CHARIS. De Belgische academicus, die lid is van de Emmanuelgemeenschap, stond sinds de oprichting in 2018 aan het hoofd van die nieuwe internationale dienstverlening ten behoeve van de nationale bewegingen van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) wereldwijd.

Jean-Luc Moens was aangesteld voor een periode van 3 jaar. Hij schrijft dat hij in deze moeilijke periode meer tijd wil kunnen vrijmaken voor zijn gezin met zeven kinderen. In 2018 werd de oudste dochter, mama van twee kinderen, getroffen door ernstige gezondheidsproblemen waardoor ze ernstig verlamd raakte. Tijdens mijn ontmoeting met Franciscus op 19 februari vroeg de paus me naar mijn gezinssituatie en toonde veel medeleven met de zware beproeving die we momenteel doormaken, legt Moens in zijn brief uit. Na intens gebed heb ik de beslissing genomen om dichter bij mijn gezin te zijn en daarom een nieuwe weg te bewandelen.

De kerkelijke raadgever van CHARIS, kardinaal Raniero Cantalamessa, heeft naar eigen zeggen niets dan lof voor de enorme en voorbeeldige toewijding van onze landgenoot, die al zijn energie bleef schenken ondanks de delicate gezinssituatie. Jean-Luc Moens heeft CHARIS een voorbeeld nagelaten dat we niet zullen vergeten. Wij zullen hem vergezellen met al onze genegenheid.

Bron: Vaticannews.va